طراحی گوشی
طراحی گلکسی S25 اولترا به کلی تغییر کرده و دیگه خبری از امضای همیشگی سامسونگ نیست. این گوشی حالا کاملا تخت شده، خیلی خوشدستتر و جذابتر به نظر میاد. گوشهها نرمتر و شبیه طراحی آیفون و بسیاری از گوشیهای دیگه شده. وقتی اولین بار با این گوشی کار میکنید، ممکنه به یاد گوشیهای سونی بیافتید، مخصوصا اگر قبلا تجربه استفاده از اونها رو داشته باشید. ولی به طور کلی این طراحی تخت شبیهترین طراحی به آیفون در میان گوشیهای سامسونگ هست. یه تغییر جالب دیگه این که طراحی این گوشی دیگه اون امضای منحصر به فرد سامسونگ رو نداره. پنل پشتی از گوریلا گلس آرمور ساخته شده و این رنگ مشکی که مشاهده میکنید، جای اثر انگشت رو روی خودش به خوبی نمایش میده.

دوربینها به شکل جزیرهای طراحی شدن و لنزها کمی متفاوت از مدل قبلی به نظر میرسند. رنگهای این گوشی شامل مشکی، نقرهای، طلایی و رنگهای دیگه است و قاب دور گوشی به طور کلی از تیتانیوم ساخته شده. در پایین گوشی، درگاه تایپ سی، خشاب سیمکارت، میکروفون و اسپیکر قرار دارن.
در سمت راست گوشی دکمه پاور و کنترل صدا و در بالای گوشی یک میکروفون قرار داره. در سمت چپ هم خط هایی برای آنتندهی مشاهده میشه. لبهها و گوشههای گوشی نسبت به مدلهای قبلی نرمتر شده و دیگه مثل S24 اولترا گوش شما رو اذیت نمیکنه.

گوشی از لحاظ وزن هم سبکتر شده و حس و حال بهتری داره. پنل جلویی گوشی دارای حاشیههای بسیار کمی هست و دوربین سلفی توی یک پانچهول قرار گرفته. گوشی گواهی IP68 داره که نسبت به برخی دیگر از پرچمداران که گواهی IP69 دارند کمی ضعیفتره، ولی در کل خیلی مهم نیست. گواهی IP69 میتونه دمای بالای آب رو هم تحمل کنه (از منفی ۳۰ تا مثبت ۶۰ درجه) اما این ویژگی برای اکثر کاربران کاربرد زیادی نداره. پنل جلویی از گوریلا گلس آرمور ۲ استفاده میکنه که تا حد زیادی از انعکاس نور جلوگیری میکنه.
به طور کلی از نظر طراحی، گلکسی S25 اولترا یکی از بهترینهاست. به خاطر خوشدستی، طراحی جذاب و گوشههای نرم، این گوشی امتیاز ۹.۵ از ۱۰ رو دریافت میکنه. اما چون طراحیاش شبیه آیفون شده و امضای خاص سامسونگ رو نداره، امتیازش کمی پایینتر از ۱۰ میشه و امتیاز نهایی ۶ از ۱۰ رو میگیره. در نهایت باید بگم که این گوشی در مقایسه با مدلهای قبلی مثل S24 اولترا، طراحی نرمتر و بهتری داره، و خبری از لبههای تیز و گرد گذشته نیست.
صفحه نمایش
طراحی صفحهنمایش خیلی تغییر نکرده و همچنان مثل مدل سال قبله، تنها حاشیهها کمی کمتر شدن. این نمایشگر از فناوری LTPO نسل ۳ پشتیبانی میکنه که میتونه از صفر تا ۱۲۰ هرتز تغییر کنه. یعنی مثلا وقتی دارید یه مقاله میخونید، ممکنه ببینید که نرخ نوسازی به صفر میرسه، انگار اصلا هیچ کاری نمیکنه. این تکنولوژی خیلی جالبه و باعث میشه مصرف باتری کمتر بشه.

روشنایی، جزئیات و کیفیت صفحه نمایش واقعا خوبه و حاشیهها هم خیلی کم شدن. در کل این نمایشگر واقعا جذاب و خوشکیفیت شده. من بهش امتیاز ۹.۷۵ از ۱۰ رو میدم و جزو بهترین نمایشگرهای بازار حساب میشه. تنها نکته اینه که دقت رنگش مثل آیفون نیست، ولی اینقدر فرق نمیکنه که بخواهید با چشم عادی متوجه بشید.
باتری
تو بخش باتری، تغییر خاصی نداریم و همون باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی رو داریم. اما یه مقدار اسکرین تایم بهتر شده. مثلا ممکنه حدود نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه بیشتر از نسل قبلی اسکرین تایم بگیرید و تقریبا ۹ ساعت استفاده از گوشی رو میتونید داشته باشید. البته این ۹ ساعت بستگی به استفاده شما داره. مثلا وقتی دارید بازیهای سنگین مثل کال آف دیوتی بازی میکنید، به خاطر پردازنده که بهینه نشده، ممکنه یه ساعت بازی کنید و شارژ گوشی سریع کم بشه. بعضی مواقع ممکنه ۲۰ یا ۲۵ درصد شارژ کم بشه، ولی گاهی هم ممکنه فقط ۱۵ درصد کم بشه. اگر مثلا ۱ ساعت تو اینستاگرام با WiFi و ویپیان بچرخید، شارژ گوشی حدود ۱۳ ۱۴ درصد کم میشه. میتونید باهاش حدود ۸ ساعت بدون توقف ویدیو تو یوتیوب ببینید. وایفای و ویپیان هم روشن باشه، بازم حدود ۸ ساعت تا ۸ ساعت و نیم استفاده دارید.
باتری عملکرد خوبی داره، ولی هنوز تو مقایسه با بقیه پرچمدارها یه مقدار پایینتره. مثلا گوشیهایی مثل آنر مجیک ۷ پرو یا آیفون ۱۶ پرو مکس باتری بهتری دارن. شارژش هم میتونست بهتر باشه، مخصوصا که پردازنده بهینه نیست. همچنان از آداپتور شارژر ۴۵ واتی پشتیبانی میکنه و میتونه گوشی رو در ۲۰ دقیقه تا ۶۰ درصد و توی حدود ۱ ساعت و ۵ دقیقه هم کامل شارژ کنه که نسبت به آیفونها سریعتره.
بررسی دوربین گوشی سامسونگ S25 Ultra

خیلی مهمه که دوربین این گوشی تغییرات زیادی نداشته. سنسورها همونطور که بودن هستند، فقط سنسور اولترا واید از ۱۲ مگاپیکسل به ۵۰ مگاپیکسل ارتقا پیدا کرده. سنسور اصلی هم 200 مگاپیکسل هست و تفاوتش با نسل قبلی اینه که یه مقدار شارپتر شده.
کلا تصاویر این گوشی، تو همه لنزها و حالتهای مختلف، یه مقدار نسبت به نسل قبلتر واضحتر و با جزئیات بیشتری گرفته میشه. البته سنسور اصلی که تغییر نکرده و این تغییر بیشتر نرمافزاریه. بنابراین احتمالا با دریافت آپدیت One UI 7 روی S24 اولتار هم میتونید این بهبود رو تجربه کنید. اینجاست که سامسونگ ممکنه بخواد نرمافزار رو برای نسل قبلی نیاره، تا شما رو مجبور کنه گوشی جدید بخرید. به هر حال، پکیج دوربین تقریبا همون نسل قبله و تصاویر خیلی جذابی میتونید باهاش بگیرید. البته چند تا مشکل هم داره. یکی از این مشکلات اینه که بعضی وقتها نورسنجی به مشکل میخوره و تصاویر خیلی سفید میشن. در واقع، عکسها خیلی سفید میزنن و به شدت روشن میشه. این گوشی دیگه به سمت زردی نمیره، ولی گاهی اوقات هم خیلی سفید میشه و طبیعتا این باعث میشه عکسها بیروح به نظر بیان. ولی خب، کیفیت جزئیات عالیه و داینامیک رنج خیلی خوبه. توی ویدیو هم تقریبا همونطور که پارسال بود، یهکم شارپتر شده. تفاوت زیادی نداره، همچنان میتونه کادرهای ۳۲، ۳۶۰ و ۱۲۰ رو ضبط کنه.
به نسبت نسل قبلی هم ویدیو لاگ میتونه بگیره. حالا اگه بخوام دقیقتر بگم، یه بررسی مقایسه بین آیفون ۱۶ پرو مکس و S25 اولترا میسازم که دقیقا متوجه تفاوتها بشید. توی فیلمبرداری بعضی جاها به نظر میاد که از تصویر چیزی کم میشه و نورسنجی به مشکل میخوره. برای کارهای روزمره یا توی سوشال مدیا، مخصوصا وقتی ویدیو زیاد میگیرید، احتمالا با مشکلاتی مثل اکسپوژر، وایت بالانس و تغییرات رنگ مواجه بشید. البته این مشکل توی آیفون هم هست، ولی به نسبت، دوربین این گوشی به نسبت نسل قبلی یهکم بهتر شده.
عملکرد سلفی گوشی S25 Ultra
یه سنسور سلفی هم این گوشی داره که حالا میخوایم یه عکس سلفی با شرایط استودیویی بگیریم و نشون بدم که واقعا کیفیتش چیجوریه. همونطور که میبینید، عکس سلفی واقعا جذابه. تمام جزئیات صورت من، حتی موهای روی صورتم، به خوبی نشون داده شده. نسبت به نسل قبلی خیلی بهتر شده. همیشه یه ایرادی که توی گوشیهای سامسونگ با سلفیها داشتیم این بود که باگهایی توی عکسها دیده میشد. ولی این گوشی خیلی تمیز عکس گرفته. البته این عکس توی حالت پرتره بود. حالا یه عکس غیر پرتره هم میگیرم. دیتیل ریش و صورت خیلی واضح و دقیق شده. داینامیک رنج هم فوقالعادهست. اون جزئیات روی پشت سرم هم خیلی خوب نشون داده شده. عکس سلفی واقعا راضیکننده است.

بررسی عملکرد سختافزار Samsung S25 Ultra
ردازنده اسنپدراگون ۸ الیت که مخصوص گلکسی ساخته شده روی این گوشی استفاده شده، وقتی اسمشو میشنوید حس میکنید که دیگه بهترین پردازندهای که میشه پیدا کرده، ولی واقعا اینجوری نیست! دقیقا مثل A17 پرو اپل که اول گفتند خیلی خفنه، ولی وقتی آوردنش بازار دیدیم که باگ داره، داغ میکنه، پایداریش مشکل داره و مجبور شدن ۲۰ درصد قدرت پردازشیش رو محدود کنن. این پردازنده هم همینه.
وقتی با گوشی کار میکنید، بعضی مواقع میبینید که پایداری نداره. مثلا وقتی بازی سنگین میکنید، گوشی یهو داغ میکنه و دماش میره بالا، ۴۹ ۵۰ درجه میشه، و این باعث میشه عملکردش افت کنه. البته توی محیط کاربری خیلی سریع و روان و جذابه.
حالا نکتهاش اینه که این گوشی UFS 4 رو پشتیبانی میکنه. تمام نسخههای S25 رم ۱۲ گیگ دارن و این گوشی تا ۱۶ گیگ رم هم پشتیبانی میکنه. ولی خب دیگه نسخههای ۸ گیگ تو همه نسخههای S25 نیست، که این خودش یه نکته خوبه. توی سری S25 دیگه خبری از پردازنده اگزینوس نیست و همه مدلها اسنپدراگون دارن که یه نقطه قوت حساب میشه. ولی مشکلی که داره اینه که UFS 4 هنوز یه ضعف برای یه گوشی پرچمدار به حساب میاد. از طرف دیگه، محیط کاربری خیلی سریع شده. این پردازنده هنوز بهینه نیست. توی بنچمارکها پایداری این گوشی حتی از S24 اولترا هم پایینتره که خیلی عجیبه. احتمالا سامسونگ یه آپدیت بده که این مشکل رو حل کنه و اپلیکیشنها و بازیها برای این پردازنده بهینه بشن. با اینکه سیستم خنککنندهاش ۱۵ درصد بزرگتر شده، هنوز داغ میکنه و توی بعضی مواقع پایدار نیست. ولی سرعت رابط کاربری One UI 7 به طور عجیب و غریبی سریع شده و رابط کاربری سامسونگ خیلی بهتر شده.

رابط کاربری
رابط کاربری گوشی شبیه آیفون شده. مثلا وقتی از نوتیفیکیشن بار رو میکشید پایین یا کنترل سنتر رو باز میکنید، همه اینها همونطور که تو آیفون هست، از راست یا چپ میاد پایین. حتی لاک اسکرین رو هم مثل آیفون میتونید شخصی سازیش کنید. کنترل سنتر توی One UI 7 هم خیلی شبیه آیفونه، میتونید با انیمیشنهایی مثل آیفون آیکون ها رو کوچک و بزرگ کنید. وقتی هم که مولتی تسک رو باز میکنید و اپهایی که باز کردید رو میبینید، شکل و شمایلش دقیقا شبیه آیفونه. آیکونا خیلی شبیه به آیفون کار شده و انگار دارید با iOS کار میکنید. البته ایرادی هم نداره، چون رابط کاربری آیفون مقبولیت بیشتری داره و تو داری با انیمیشنهایی کار میکنی که همه تو دنیا دوست دارن. حتی اگه شما طرفدار هر گوشی اندرویدی باشید، باز هم رابط کاربری آیفون و انیمیشنها و افکتهایی که داره جذابه. حالا سامسونگ از این الگو استفاده کرده و رابط کاربری رو خیلی سریع کرده. یعنی وقتی این گوشی رو میذارید کنار آیفون ۱۶ پرو مکس، وقتی تو اینستاگرام اسکرول میکنید، حس میکنید که سرعتش بیشتره، حتی با اینکه هر دو ۱۲۰ هرتزین. واقعا یه تغییر در رابط کاربری هست که باعث میشه حس کنید گوشی سریعتر شده.

جمعبندی
با اینکه پیشاز رونمایی گلکسی S25 اولترا و براساس شایعات منتشرشده، از تغییرات سختافزاری اندک کهکشانی سامسونگ آگاه بودیم؛ اما براساس آنچه در رویداد آنپکد دیدیم، برای این گوشی بسیار هیجانزده بودیم؛ هیجانی که پساز چند روز استفاده از دستگاه، تا حد زیادی فروکش کرد.
طراحی باریکتر و مدرنتر اس۲۵ اولترا من و اغلب اعضای تیم زومیت را مجذوب کرد؛ از سوی دیگر، تجربهی کاربری لذتبخش و انیمیشنهای نرم و روان One UI 7 در کنار قدرت پردازشی خیرهکنندهی اسنپدراگون ۸ الیت، حسوحال مثبت گوشی را برایمان دوچندان کرد؛ اما همهچیز دربارهی S25 اولترا گُل و بلبل نیست!
انتظار داشتم تا سامسونگ بعد از گذشت سهسال از بهکارگیری حسگر ۲۰۰مگاپیکسلی و جاماندگی از گردونهی رقابت با آیفون و غولهای چینی، بالأخره دستی به سر و روی مجموعهی دوربینهایش بکشد؛ اما چنین نشد و ارتقای الگوریتم پردازش تصویر هم به پیشرفتی جزئی و ذرهبینی در تجربهی عکاسی و فیلمبرداری گوشی انجامید؛ ۸بیتیماندن نمایشگر و جاماندن از رقبای ۴۰۰۰نیتی را هم به معادله اضافه کنید تا وضعیت شفافتر شود.
گلکسی S25 اولترا را نمیتوان «نسل جدید سری اولترا» دانست؛ چرا که سطح تغییرات گوشی بیشتری با دستگاهی بهنام S24e Ultra یا S24 Ultra 2025 همخوانی دارد؛ شاید هم دلیل اصلی نتیجهگیری ما بهخاطر این موضوع باشد که S24 اولترا حتی بعد از گذشت یکسال ارزش خرید خود را حفظ کرده است و S25 اولترا هم ارزش خریدی بهاندازهی اختلاف قیمتی ۳۰-۴۰ میلیون تومان ارائه نمیدهد؛ هرچند که شاید باتوجه به اختلاف قیمتی ۳۰-۵۰ میلیون تومانی آیفون ۱۶ پرو / پرو مکس با S25 اولترا، پرچمدار جدید سامسونگ گزینهی خوبی برای افرادی باشد که بین رقیب کرهای و آمریکایی دچار تردید هستند.